logo Rijn Vecht en Venen

Bijeenkomsten voor melkveehouders over energiebesparing

9 november 2020
Ingediend door Wenche

LTO Noord zoekt melkveehouders die willen meewerken aan ernergiebesparing. Op 3 november verscheen onderstaand bericht op de website van LTO Noord.

Energiebesparing betekent geldbesparing. Door minder energie te gebruiken wordt niet alleen uw portemonnee maar ook het klimaat ontlast. Het onderwerp energiebesparing wordt (maatschappelijk) steeds belangrijker. Zo komt uw energieverbruik bijvoorbeeld ook terug in de Kringloopwijzer. Beter energiemanagement kan dus resulteren in een lagere broeikasgasuitstoot op uw Kringloopwijzer! 

Als LTO Noord willen we melkveehouders in West-Nederland helpen met energiebesparing. Hoe meer ervaring wij hebben met energiebesparing, hoe beter wij melkveehouders hierover kunnen informeren. Hierbij vragen we úw hulp en samenwerking.

Zelf aan de slag

We willen samen met melkveehouders in de praktijk aan de slag. In de eerste bijeenkomst vertellen we hoe u uw verbruik bij kunt houden en welke maatregelen u kunt nemen. Hierna volgt een periode waarin u het verbruik op uw bedrijf op de voet volgt. Desgewenst krijgt u een bedrijfsspecifiek advies voor concrete maatregelen. We komen twee keer bij elkaar om resultaten te vergelijken en te zien wat werkt. 
Een uitgebreid stappenplan vindt u onderaan dit bericht.

Energie besparen doen we samen!

Graag nodigen we u uit om samen met ons praktijkervaring op te doen met besparend energiemanagement. De energiebesparing die hiermee doorgevoerd kan worden, levert u geld op. De praktijkervaring die uit het onderzoek naar voren komt delen wij met melkveehouders in Nederland. Zo draagt u bij aan rendementsverbetering voor uzelf en uw mede-melkveehouders.

Meedoen?

De drie essentiële bijeenkomsten zijn verspreid over een periode van ongeveer zes maanden; de eerste in november 2020. Bijeenkomsten kunnen digitaal of fysiek plaatsvinden, afhankelijk van wat mogelijk is gezien de coronaomstandigheden.
Wilt u meedoen? Meld u zich dan aan via e-mail bij Klaas Hielke Dijkgraaf.

Lees meer via deze link.

Klik hier om direct een melding te plaatsen! Direct naar meldingen

Klik hier om direct contact op te nemen! Direct contact opnemen

Meer nieuws

Wat is jouw Boom met een Verhaal?

Welke boom verdient een nationaal podium? De 7e…

17 mei 2024 lees verder

Vacature Coördinator/Projectleider Natuur inclusieve Landbouw bij RVV

We zijn bij BoerenNatuur Rijn, Vecht & Venen…

7 mei 2024 lees verder

Agricycling in Utrecht

Wij.land en Agricycling gaan komend half jaar een verkenning doen naar het…

1 mei 2024 lees verder

Jaarverslag 2023

Een terugblik in tekst en beeld op 2023. Wat was belangrijk in dat…

1 mei 2024 lees verder

12...68